Tatil sızıntısı,trafik ışıkları,sarı örtüler dilenen mevsim geçişi,sendrom kamburlu Pazartesi,altsız sabah kahvesi.Haberlerde günahı boyundan atlatılmaya çalışılan bir keçi.Köprü üstü balıkçıları,balık akıllı.Ezberlemiş güzergâhlarını.Hayatın az harcı,çok işçiliği.Keşmekeş yani.Aklımda takıntılı aşklar senfonisi.Oysa aşkta yarın yok demişti üstad Cezmi.Bilmeden bendeki seni..M.A
Kasım 04, 2010
SÜTLAÇ
Malzemeler ;
- 1 lt. süt (ayrica yarim bardak süt, nişastayı emek icin)
- Yarim su bardagi pirinc
- 1 su bardagi seker
- Yarim paket vanilya
- 1 corba kasigi nisasta
- 1 cay kasigi tarcin.
Not; Firinda sutlac yapmak icin ilave olarak 2 yumurta sarisi ve bastaki yarim bardak sut yerine 1 bardak sut
Yapılışı ;
1- Pirinc ayiklanip yikandiktan sonra 1 bardak su ile az ateste haslanir.
2- Haslanan pirince sut eklenir ve 10-15 dakika kadar da sutle pisirilir.
3- Seker ilave edilir, iyice eriyinceye kadar yavas yavas karistirilir.
4- Nisasta yarım bardak sütle ezilir ve karıştırarak sütlü pirince ilave edilir. Bir iki göbek attirdiktan sonra atesten alinir, vanilya ilave edilir. Kapak kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirilir.
5- Sıcakken kaselere paylaştırılır, soguyunca uzeerine arzuya gore tarçın ilave edilir.
Fırın sütlaç için ;
1) 1-2-3 numarali islemler aynen yapılır.
2) Nisasta 1 bardak süt ile ezilir icine 2 yumurta sarisi, vanilya eklenir ve karistirilarak sutlu pirince ilave edilir.
3) Güvec kaselere paylaştırılır, icinde su bulunan tepsiye yerlestirilerek uzerlerinin kizarmasi icin ızgara konumundaki firina koyulur.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
tatlılar,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder