Kasım 04, 2010

SÜTLAÇ



Malzemeler ;

- 1 lt. süt (ayrica yarim bardak süt, nişastayı emek icin)
- Yarim su bardagi pirinc
- 1 su bardagi seker
- Yarim paket vanilya
- 1 corba kasigi nisasta
- 1 cay kasigi tarcin.

Not; Firinda sutlac yapmak icin ilave olarak 2 yumurta sarisi ve bastaki yarim bardak sut yerine 1 bardak sut







Yapılışı ;

1- Pirinc ayiklanip yikandiktan sonra 1 bardak su ile az ateste haslanir.
2- Haslanan pirince sut eklenir ve 10-15 dakika kadar da sutle pisirilir.
3- Seker ilave edilir, iyice eriyinceye kadar yavas yavas karistirilir.
4- Nisasta yarım bardak sütle ezilir ve karıştırarak sütlü pirince ilave edilir. Bir iki göbek attirdiktan sonra atesten alinir, vanilya ilave edilir. Kapak kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirilir.
5- Sıcakken kaselere paylaştırılır, soguyunca uzeerine arzuya gore tarçın ilave edilir.

Fırın sütlaç için ;

1) 1-2-3 numarali islemler aynen yapılır.
2) Nisasta 1 bardak süt ile ezilir icine 2 yumurta sarisi, vanilya eklenir ve karistirilarak sutlu pirince ilave edilir.
3) Güvec kaselere paylaştırılır, icinde su bulunan tepsiye yerlestirilerek uzerlerinin kizarmasi icin ızgara konumundaki firina koyulur.

                                                      AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder